Dit heb je nodig als je een hond neemt

Dit heb je nodig als je een hond neemt

Het is voor een hond zeker spannend om in een nieuw huis terecht te komen. Om te zorgen dat je hond zich helemaal thuis voelt, kan je van tevoren al wat voorbereiding treffen. In dit artikel lees je wat een hond allemaal nodig heeft om zich op zijn gemak te voelen.

Een bench

Het belangrijkst voor een hond om zich thuis te voelen is een fijne bench. Zorg dat je dit van tevoren allemaal al klaar hebt staan zodat er geen veranderingen meer komen voor je hond. Er is wel een bepaalde grote waaraan de bench moet voldoen. De bench moet groot genoeg zijn dat je hond kunt ronddraaien, languit kan liggen en kan staan.

Hondenmand

Er zijn twee dingen waarvoor je kunt kiezen, een hondenmand of een hondenkussen. Het voordeel van een hondenkussen is dat je die gemakkelijk mee kunt nemen naar andere plekken. Een hondenmand is wat groter en kan deel uitmaken van het interieur. Als je er plek voor hebt, kies dan voor een grote hondenmand. Hier kan je hond languit liggen en heeft hij altijd een eigen plekje.

Halsband

Het is verstandig om van tevoren de nek van de je hond op te meten, zo weet je precies welke maat halsband je nodig hebt. Je kan het best kiezen voor nylon of lederen halsbanden, deze snijden niet in de nek van je hond. Halsbanden zijn er in verschillende kleuren en printjes.

Speelgoed

Een hond houdt er natuurlijk van om te spelen, vooral een puppy. Zorg dat je al een knuffel en wat speelgoed bij zijn plekje hebt liggen. Wanneer je te maken hebt met een puppy, zorg dan ook voor kauwspeelgoed. Dit zorgt ervoor dat je puppy zijn tanden op een goede manier gebruikt. Verder is het belangrijk dat jij jouw hond veel liefde geeft zodat hij zicht snel thuis gaat voelen.