Online je dierenverzekering vergelijken

Veel Nederlanders hebben een lieve hond, een schattige kat, een speels konijn of een ander huisdier dat echt onderdeel is van het gezin. De huisdieren krijgen veel aandacht en gaan vaak zelfs mee op vakantie! Maar hoe goed zorgen we echt voor onze dieren? Hebben we al een dierenverzekering voor ze afgesloten? 

Waarom moet ik een dierenverzekering afsluiten?

Een dierenverzekering moet je zien als een zorgverzekering voor ons mensen. Zodra we naar de tandarts moeten, medicatie ophalen bij de apotheek of bloed moeten laten prikken, wordt (een deel van) de behandeling vergoed. Daar betalen we immers elke maand ook een bedrag voor. Maar waarom hebben we wel een zorgverzekering voor onszelf, maar niet voor onze trouwe viervoeter?

Het fijne aan een dierenverzekering

Het fijne aan het afsluiten van een hondenverzekering of kattenverzekering is dat het gelukkig niet zoveel geld kost. Je bent slechts een aantal tientjes per maand kwijt en dan is je hond of kat al verzekerd tegen bijvoorbeeld inentingen, het laten chippen, fysiotherapie.. Kortom: het is echt een investering die het waard is. Zeker als je ziet hoe hoog de rekeningen voor dieren op kunnen lopen. Het fijne is dat er inmiddels zoveel platformen als Dierenverzekering Online zijn waar je verschillende dierenverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Ohra, PetPlan, Hema of toch liever Reaal? Je ziet in één overzicht wat de maandelijkse premie is en ook wat je vergoed krijgt! 

Wat is de beste dierenverzekering?

Nu ben je misschien nog benieuwd: welke dierenverzekering is dan het beste? Zoals je hier (https://www.dierenverzekering.online/beste-dierenverzekering) kan lezen, is er geen antwoord op deze vraag. Want voor elk dier is er een andere dierenverzekering die goed aansluit op de wensen en de gezondheid van je hond of kat. Vooral voor ouderen honden en katten is een wat duurdere verzekering beter, omdat dit net wat meer vergoed. Voor jonge honden en katten die net gechipt zijn, is een goedkope dierenverzekering meer dan voldoende. Kijk daarom dus naar de gezondheid, medicatieverleden en de leeftijd van je huisdier en ga dan op zoek naar dierenverzekering.