Het perfecte vloerkleed voor jou én je hond

Misschien herken je het wel. Je wil heel graag wat meer sfeer aanbrengen in je interieur. Maar zodra er ook maar iets van sfeer in huis komt te staan, maakt je hond het.. ehm, eigen. Zonde van je geld natuurlijk. Voor je het weet is het weer herfst en kan jouw interieur wel wat meer gezelligheid gebruiken. Met een vloerkleed, bijvoorbeeld! 

Dit is het perfecte type vloerkleed

Je hebt waarschijnlijk al gelezen (of zelf ondervonden) dat de nagels van je huisdier niet al te goed samengaan met vloerkleden. Gelukkig is dit alleen het geval bij hoogpolige vloerkleden. Laagpolige vloerkleden zijn perfect om direct meer sfeer en warmte toe te voegen zonder dat je trouwe viervoeter jouw investering weer ruïneert. Doordat een laagpolig vloerkleed “plat” is en er geen stof uitsteekt, zoals bij de hoogpolige variant, kunnen de nagels van je hond of kat niet meer vast blijven zitten in de stof. Geen kale plekken meer en voor iedereen warme voeten! 

Hoe kies je het juiste vloerkleed voor jouw interieur

Je weet inmiddels dat een vloerkleed en jouw huisdier wel een perfecte match kunnen zijn. Tijd om een laagpolig vloerkleed te kopen! Waar mensen vaak beginnen te twijfelen, is bij het kiezen van de kleur. Onder het mom “ik weet het niet, we kijken later wel” begrijp je: later komt niet. En dus ook geen vloerkleed in je huis. 

Het is daarom goed om te kijken waar je naar op zoek bent en wat je mist in je woning. Maak je gebruik van veel bruintinten? Dan is een vloerkleed met blauw- en grijstinten een mooie, frisse en luxe tegenhanger. Veel zwart en wit, omdat je een industrieel interieur hebt? Dan is een donkergroen of juist een okergeel of fel blauw vloerkleed heel stoer en zorgt direct voor een toffe eyecatcher in je interieur. Geef meer contrast aan je woning door te kiezen voor een opvallende kleur.